La Ferme d'Arimont
   
Walter & Arlette Bodarwé
22 Chemin de la Cense
B-4960 MALMEDY

Tel 0032 (0) 80 33 00 68

Contact & bereikbaarheid

BANKGEGEVENS

Taal : FRNLDE
La Ferme d'Arimont
Spel & Activiteiten / Het Natuurreservaat
 
Begaan met het behoud van deze landelijke omgeving heeft de "Ferme d’Arimont" meerdere van haar weiden met een hoog potentieel ecologische rijkdom afgestaan aan het natuurreservaat "Warchenne" dat zich – sinds 1995 – op de aangeslibde vlaktes rond de rivier bevindt.

Het beheer wordt gezamenlijk opgenomen door "Réserves Naturelles NATAGORA-RNOB" en 2 lokale verenigingen: de "Cercle M.-A. Libert" en "Patrimoine Nature".
 
Op heel het traject van de Warchenne in de streek van Malmedy, is deze landelijke door wandelaars vaak bezochte zone, de enigste die haar wild en natuurlijk karakter heeft weten te behouden. Dit reservaat is ontstaan uit een vochtige weide en een oude maaiweide.

Dankzij onlangs genomen beslissingen door het beheer (stilleggen van de drainage), heeft de fauna haar natuurlijke diversiteit hernomen : er ontstaan opnieuw natuurlijke vijvers die talrijke libellen aantrekken.


De aandachtige wandelaar zal wanneer hij goed oplet de zeldzame Wahlenbergia (klein klokbloempje uit vochtige streken) en de Salicaire vinden. Sommige gelukkigen kunnen zelfs de ijsvogel, de asgrijze reiger of een ree tegenkomen.

Bezoek is welkom tijdens de werken en tijdens geleide wandelingen in het reservaat.


 

Wij informeren u dat wij vanaf 1 september 2019 gesloten zijn wegens renovatiewerken. Bedankt voor uw begrip in afwachting tot de aankondiging van de heropening.

Vakantiewoning voor 2 tot 6 personenOvernachting in de boerderijGastentafel
De dierenDe boerderijHet natuurreservaat
Natuur & sportAttracties & patrimonium Contact & bereikbaarheidLinksAanbevelingenHistorischeoverzicht

© La Ferme d'Arimont 2003